ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDA REKOLTE” AÇIKLANACAK

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDA  REKOLTE” AÇIKLANACAK

Türkiye`deki tüm üretim bölgelerinde 2013–2014 Sezonu Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Tespiti Ulusal Resmi Sonuçları İzmir'de açıklanacak.

Türkiye`deki tüm üretim bölgelerinde ‘2013–2014 Sezonu Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Tespiti Ulusal Resmi Sonuçları’ Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinde Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından açıklanacak.

Zeytin ve zeytinyağı üretim sezonuna ilişkin sağlıklı ve güvenilir verileri sağlamak amacıyla, 2009/2010 sezonundan itibaren olduğu gibi bu yıl da Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) koordinatörlüğünde tüm sektör bileşenlerinin katılımı ile oluşturulan “Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Ulusal Resmi Tespit Heyeti”nce 16 Eylül 2013 tarihinde 4 ayrı bölgede başlatılan rekolte tespit çalışmalarının sonuçlandığı belirtildi.

Türkiye`deki tüm zeytin yetiştirilen bölgelerde ki zeytinlikler, zeytin ve zeytinyağı işletmeleri yerinde incelenerek, ilgili kurum - kuruluş ve kişilerle görüşülerek yürütülmüş ve 23 Eylül 2013 tarihinde rekolte tespit çalışmaları tamamlandığı açıklandı.

Ulusal ve uluslararası platformlarda ‘Veri Kaynağı’ olarak kullanılacak olan “2013-2014 Sezonu Türkiye Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Resmi Sonuçları” ile diğer sektörel görüşlerin kamuoyuyla paylaşmak istendiğini açıklayan Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tan, toplantının 26 Eylül 2013, Perşembe günü saat 11:00’de, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nde zeytin ve zeytinyağı üretim sezonuna ilişkin rapor ile rekolte, maliyet, stok sonuçlarının açıklanacağını bildirdi. Enver DOLGUN-EDREMİT



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı